Cosplay fotoshoot in bunkers IJmuiden - Martijn Koekkoek

Cosplay fotoshoot in bunkers IJmuiden

Het is een regenachtige en winderige dag. Druilerig, nat, vies, bah. Gelukkig kan dat de meeste fantasy en cosplay modellen niet tegen houden, zo ook mij niet. Het weer is zoals het is, en we werken met wat we hebben. Ik heb mij voorgenomen geen foto's buiten te maken en vooral gebruik te maken van de beschutting van de bunkers. Voornamelijk om mijn spullen te beschermen tegen de elementen. Het is voor het eerst dat ik aan een dergelijk fantasy / cosplay fotografie evenement mee doe. Fantastisch georganiseerd door Cindy Koek overigens. Niets meer dan lof voor haar toewijding en inzet dit evenement te laten slagen. Dank je wel Cindy! Van te voren had ik al afgesproken met Simon, hij vroeg om een lift - en die kon ik geven. Simon doet vaker aan dit soort evenementen mee en wist mij alvast een beetje voor te bereiden op hoe het er aan toe zou gaan. Eenmaal aangekomen in IJmuiden was er voor ons een parkeerplek geregeld op het terrein van het bunkermuseum. Dezelfde vrijwilligers van deze organisatie hadden de vuurleidingsbunker voorzien van licht (d.m.v. een aggregaat). In de andere bunkers moesten we ons behelpen met een zaklamp.

De bedoeling was dat we ter plekke een model zouden aanspreken (of andersom, het model de fotograaf zou aanspreken) om samen aan een fotoshoot te beginnen. We zouden dan met een uurtje weer terug komen in de vuurleidingsbunker om door te wisselen. Ik wist Martin te strikken, die zich getooid had in een bijzondere outfit. We liepen naar de tweede bunker vanaf de vuurleidingsbunker (ik ben vergeten welk nummer die had) en begonnen aan de shoot. Ik verken het interieur van de bunker en heb al wat ideetjes. Voor Martin was het de eerste keer dat hij model stond, maar hij deed het helemaal top. Mijn aanwijzingen werden vlekkeloos opgevolgd en zo werden de eerste plaatjes werkelijkheid. Hieronder enkele resultaten met Martin:

Toen gingen we wisselen en was Amber bereid voor mijn lens plaats te nemen. Sylvia Dral (fotograaf) liep mee en nam Martin mee. Simon hobbelde ook mee dus we konden ter plekke nog doorwisselen. Dat gaf ons iets meer tijd in de betreffende bunker, want dat was toch wel een eind lopen. Toen we eenmaal de bunker in waren, werd duidelijk dat we de zaklampen tevoorschijn moesten halen. Je kon geen hand voor ogen zien! Gelukkig wilde Amber en Simon mij wel even helpen met het broodnodige licht om alles in te stellen. Amber is een natuurtalent en dat is te zien aan hoe eenvoudig ze zelf met houdingen en poses kwam. Enkele resultaten met Amber:

Na Amber heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Simon op de foto te zetten. Zijn militaire outfit gaf de mogelijkheid wat meer actiegerichte foto's.

Powered by SmugMug Log In